Veldkeuring 2019 loopt op zijn einde

9 aug 2019

Bericht

Veldkeuring 2019 loopt op zijn einde

De veldkeuring van 2019 loopt op zijn einde, dit is dan ook het laatste bericht met betrekking tot de voortgang van de veldkeuring.

Er is in de afgelopen week weinig verlaagd en net als de week daarvoor is van veel percelen het loof vernietigd. Van ongeveer 20.000 hectare is het loof vernietigd en er is ongeveer 50 hectare gerooid gemeld.

Totale verlaging

In totaal is er 14,8 procent verlaagd, dat is 1 procent minder ten opzichte van vorig jaar (15,8 procent)??. Dit jaar is tot nu toe in totaal 2,2 procent afgekeurd, wat vergelijkbaar is met vorig jaar (2,3 procent).

Bacterieziekte

De belangrijkste reden voor verlaging of afkeuring blijft bacterieziekte, namelijk in 52 procent van de gevallen.

Stand week 31

Bron: NAK

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Tweede veldkeuring bijna afgerond

Tweede veldkeuring bijna afgerond

17 jul 2019 Bericht
Tweede veldkeuring bijna afgerond
NAK: tweede veldkeuring voor 50 procent afgerond

NAK: tweede veldkeuring voor 50 procent afgerond

9 jul 2019 Bericht
NAK: tweede veldkeuring voor 50 procent afgerond
Weinig verlaging tijdens eerste veldkeuring

Weinig verlaging tijdens eerste veldkeuring

19 jun 2019 Bericht
Weinig verlaging tijdens eerste veldkeuring


Vakpartner nieuws

Mechatec presenteert een nieuwe onderlosser tijden

Mechatec presenteert nieuwe Boxer Next Generation tijdens de Hutspotdag

16 aug 2019 Bericht Mechatec
Mechatec presenteert nieuwe Boxer Next Generation tijdens de Hutspotdag
Zomeractiviteit: beregenen, spuiten of selecteren?

Zomeractiviteit: beregenen, spuiten of selecteren? Nee, bewaartechniektraining!

11 jul 2019 Bericht Tolsma-Grisnich
Zomeractiviteit: beregenen, spuiten of selecteren? Nee, bewaartechniektraining!
"Al na honderd kilo pootgoed wist ik het zeker"

"Al na honderd kilo pootgoed wist ik het zeker"

3 jul 2019 Bericht Mechatec
"Al na honderd kilo pootgoed wist ik het zeker"

Bezoek onze vakpartners

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Verder zonder cookies