Veel heronderzoeken aangevraagd door hoog verlagingspercentage

12 sep 2019

Bericht

Veel heronderzoeken door hoog verlagingspercentage

Het verlagingspercentage in de nacontrole pootaardappelen staat op dit moment op 37,5%. Het hoge verlagingspercentage heeft als gevolg dat er veel heronderzoeken worden aangevraagd. 

De NAK heeft met de vertegenwoordiger van de NAO afgesproken, dat voor een deel van de percelen de bemonstering uitgesteld zal worden. Het doel hiervan is percelen die een vroege (export)bestemming krijgen ook vroegtijdig van een uitslag te kunnen voorzien. 

Het verlagingspercentage van 37,5% is gebaseerd op de uitslagen van 8% van de afgeronde onderzoeken. Afgelopen week stond het verlagingspercentage nog op 41% dat is deze week gezakt naar 37,5%. Het verlagingspercentage blijft de laatste jaren stijgen. In 2018 was het 25% en in 2017 17,1%.

Bron: NAK

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

NPEG aardappeloogst 2019 iets boven 5-jarig gem.

NPEG schat aardappeloogst 2019 iets boven 5-jarig gemiddelde in

10 sep 2019 Bericht
NPEG schat aardappeloogst 2019 iets boven 5-jarig gemiddelde in
VTA: Proefrooiingen aardappelen bovengemiddeld

VTA: Proefrooiingen aardappelen bovengemiddeld

2 sep 2019 Bericht
VTA: Proefrooiingen aardappelen bovengemiddeld
Aardappelen hoog geprijsd door geringe oogst

Aardappelen hoog geprijsd door geringe oogst

25 apr 2019 Bericht
Aardappelen hoog geprijsd door geringe oogst


Vakpartner nieuws

Vision on Tour Nederland & België

Vision on Tour Nederland & België

23 jan 2020 Bericht
Vision on Tour Nederland & België
Met heet water effectief CIPC resten uit bewaar ki

Met heet water effectief CIPC resten uit bewaar kisten verwijderen

9 jan 2020 Bericht
Met heet water effectief CIPC resten uit bewaar kisten verwijderen
Nieuwe regels voor koelinstallaties in 2020

Nieuwe regels voor koelinstallaties in 2020

9 jan 2020 Bericht
Nieuwe regels voor koelinstallaties in 2020

Bezoek onze vakpartners

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Verder zonder cookies