Aantasting gele roest wintertarwe licht toegenomen

3 mei 2019

Bericht

Aantasting gele roest wintertarwe licht toegenomen

De graanziektebarometer is een weergave van het verloop van aantasting van de meest voorkomende ziekten in wintertarwe gedurende het groeiseizoen. De aantastingen worden wekelijks bepaald op de proefboerderijen Ebelsheerd (EH) en Kollumerwaard (KW). 

Toelichting

De waarnemingen zijn gedaan in een reeks rassen met verschil in resistentieniveau. De cijfers zijn afkomstig van de meest recente Rassenbulletins of, bij het ontbreken van informatie ervan, uit andere veldproeven. De waarnemingen zijn gedaan in een gewas waarin geen ziektebestrijding heeft plaatsgevonden.

Ontwikkelingen week 18

De aantasting van gele roest op Ebelsheerd is iets toegenomen. De septoria is nagenoeg gelijk gebleven. Op Kollumerwaard is nu in alle rassen een beetje septoria te zien.

Resultaten recente waarnemingen

Hieronder zijn de resultaten van de meest recente waarnemingen weergegeven. Een 10 geeft aan dat er van een aantasting van de betreffende ziekte geen sprake is. Hoe lager het cijfer, hoe zwaarder de aantasting. 

Bron: SPNA

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Eerste gele roest aangetroffen in wintertarwe

Eerste gele roest aangetroffen in wintertarwe

29 apr 2019 Bericht
Eerste gele roest aangetroffen in wintertarwe
Lage ziektedruk in wintertarwe

Lage ziektedruk in wintertarwe

11 apr 2019 Bericht
Lage ziektedruk in wintertarwe
Graanziektebarometer update week 25

Graanziektebarometer update week 25

26 jun 2018 Bericht
Graanziektebarometer update week 25


Vakpartner nieuws

Kistenwassers te huur

Kistenwassers te huur

7 mei 2020 Bericht Mechatec
Kistenwassers te huur
Hebben bieten sporenelementen nodig?

Hebben suikerbieten sporenelementen nodig?

21 mrt 2020 Bericht Yara
Hebben suikerbieten sporenelementen nodig?
Sporenelementen voorkomen ziekten

Sporenelementen voorkomen ziekten

20 mrt 2020 Bericht Yara
Sporenelementen voorkomen ziekten

Bezoek onze vakpartners

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren Verder zonder cookies